Een wandeling maken

Ontdek meer dan 500 kilometer wandelingen, fietstochten of autoritten in de gemeenten Floreffe, Gembloux, Jemeppe-sur-Sambre, Sambreville en Sombreffe.

Er zijn drie manieren om dit te doen!

1) Download de Cirkwi-applicatie op uw smartphone en zoek de gewenste tour dankzij de geolocatie, laat u vervolgens leiden. U vindt er ook attracties, bezienswaardigheden, restaurants en accommodatie in de regio!

2) Geeft u de voorkeur aan het papieren formaat? Download en print het pdf-bestand van de wandeling.

3) Download het GPX-bestand van de wandeling om het te gebruiken op uw GPS voor voetgangers of fietsers, of op een andere toepassing van uw smartphone.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Onze wandelingen

Veel plezier met lopen

Waalse toeristische kaart en routes

georganiseerde wandelingen

Natuurwandeling: de ezels van François

Een terugkeer naar de wortels in de familie!

Een natuurwandeling met twee ezels en François, een gediplomeerde natuurgids van de Cercles des Naturalistes de Belgique.

“In een wereld waar alles snel gaat, waar we vaak het essentiële missen, laten we teruggaan naar eenvoudige dingen voor een wandeling. Jullie zullen de ezelinnen zijn. Laat u leiden door het ritme van de ezels en de naturalistische uitleg van François. Laten we samen in contact gaan met het dier en met de natuur. Dit uitstapje zal jong en oud bekoren door zijn eenvoud, zijn gezelligheid en zijn terugkeer naar de wortels, die tegenwoordig zo vaak terzijde worden geschoven en toch zo belangrijk zijn… Maak een goede wandeling, laat je leiden, neem de tijd… op het ritme van de ezels. “

Praktische informatie :

1u30, 2u30, verjaardagen, 1/2 dag, volledige dag en zelfs 2 dagen en een nacht in een tipee tent.
Natuurcursussen 9-12, tieners en volwassenen
Alle informatie en prijzen op www.lesanesdefrancois.be
WONDERBOX aanvaard

Ezeltochten - Les Compagnons des Prés ASBL

Tijdens het zomerseizoen stelt “Les Compagnons des Prés ASBL” een activiteit voor van wandelingen en trektochten met ezels. Deze activiteit is bedoeld voor iedereen die een ander facet van de regio Entre-Sambre-et-Meuse wil ontdekken. Wij verwelkomen gezinnen, natuurliefhebbers en wandelaars.

“De ezel is een van de beste reisgezellen die de mens ooit heeft gevonden: kracht, intelligentie, wilskracht en humor zijn zijn voornaamste kwaliteiten. Hij is van nature sociaal en zorgt voor wat hem wordt toevertrouwd (het is gebruikelijk dat een pakezel stopt als zijn lading valt). Bovendien is hij op alle terreinen op zijn gemak en bevordert zijn stap de observatie van de natuur en het landschap. Het is dus de ideale metgezel voor een wandeling in de natuur. “

4 circuits worden voorgesteld:

  • 5 km
  • 8.2 km
  • 8.5 km
  • en 19,8 km

die u door de 6 dorpen (Floreffe; Franière; Soye; Floriffoux; Sovimont en Buzet) van de Floreffe entiteit voert.

Meer info en informatie op www.lescompagnonsdespres.be

Gratis begeleide wandelingen - Jean Sandron

Jean Sandron biedt op een aantal zondagen in het jaar gratis begeleide wandelingen aan!

Op zondagmiddag (met reservering ten laatste de donderdag voor de wandeling) biedt hij u de mogelijkheid om de natuur en het erfgoed te ontdekken door alle plaatsen van de gemeente Floreffe.

Aarzel niet om onze agenda te raadplegen om ze te vinden en uw plaats te reserveren!

Contactgegevens :

Bezoek Floreffe
081/44.71.19
info@visitfloreffe.be

Begeleide wandelingen - CNB La Salamandre Sambre-Orneau

De afdeling Gembloux “La Salamandre” werd opgericht op 14 juni 2010 en maakt deel uit van de “Cercle des Naturalistes de Belgique”. Het werd later omgedoopt tot “La Salamandre Sambre-Orneau”.

Waarom “La Salamandre Sambre-Orneau”?

Salamander: Deze amfibie, die in onze streken zeldzaam is geworden, wekt altijd de belangstelling en verwondering van jong en oud. Het is op zichzelf het symbool van een mooie en kostbare natuur die koste wat het kost behouden moet blijven.
Sambre-Orneau: De stad Gembloux, gelegen op het grondgebied van het Maison du Tourisme Sambre-Orneau (Floreffe, Gembloux, Jemeppe-sur-Sambre, Sambreville en Sombreffe), wordt omringd door percelen die bestemd zijn voor de landbouw, en de streek heeft vele natuurlijke schatten te ontdekken. Bovendien beperken de activiteiten van de “Salamandre Sambre-Orneau” zich niet tot Gembloux, maar bestrijken zij hoofdzakelijk de gemeenten van de Entre-Sambre-Orneau.

Wat biedt het?

Het bestaat uit dynamische natuurgidsen en vrijwilligers, gedreven door het verlangen om hun kennis en hun verwondering voor de natuur te delen. Zij streeft ernaar het publiek bewust te maken van milieubescherming door middel van haar regelmatige activiteiten zoals

  • Begeleide excursies
  • Tentoonstellings- en informatiestands
  • Presentaties en thema-avonden (biodiversiteit, amfibieën, vleermuizen, bestuivende insecten,…)

U kunt hun activiteiten het hele jaar door vinden in de agenda op onze website: www.sambre-orneau.be/agenda

Contactgegevens :

CNB La Salamandre Sambre-Orneau

cnb.salamandre@gmail.com

Wandelen - RandoEvasion

RandoEvasion is een vereniging van gekwalificeerde professionele wandel- en berggidsen. Zij bieden (halve) dagtochten aan (op donderdag, zaterdag of zondag) in een weekend of voor langere periodes.

RandoEvasion werkt in heel Europa, in België en natuurlijk organiseren ze ook wandelingen op aanvraag in Samber-Orneau. De wandelactiviteiten zijn vooral gericht op de ontdekking van opmerkelijke plaatsen, om de fauna en flora te ontmoeten.

Neem contact met hen op om uw wandeling te organiseren:

RandoEvasion
+32(0)10/73.01.32
contact@randoevasion.be
www.randoevasion.be