Veel plezier met lopen

Wil je een wandeling maken terwijl je plezier hebt? Op zoek naar een leuke gezinsactiviteit? Heb je een uitdaging nodig om te gaan wandelen?

Vind hier de speurtochten om te doen in Sambre-Orneau! Toegankelijk voor iedereen, kinderen, tieners en volwassenen, deze wandelingen in verschillende stijlen beloven leuke momenten met familie en vrienden!

Dus veel plezier!

Onze boekjes voor kinderen

Schattenjachten

Wij hebben een boekje samengesteld met 5 speurtochten voor de 5 gemeenten van onze streek: Floreffe, Gembloux, Jemeppe-sur-Sambre, Sambreville en Sombreffe. Met je notitieboekje en potlood op zak doorloop je 5 steden of dorpen om raadsels op te lossen, iets om je mee te vermaken terwijl je de streek ontdekt. Het boekje is gratis verkrijgbaar in het Maison du Tourisme Sambre-Orneau en in de 5 infokantoren van Sambre-Orneau -> ideaal voor een leuke en gratis gezinsactiviteit!

Klik voor oplossingen op de link onderaan deze pagina 😉

Ontdekkingsboekjes (FR)

Verschillende ontdekkingsboekjes voor kinderen laten u toe enkele pareltjes van ons grondgebied te leren kennen: Floreffe, zijn duiventil en zijn grot, Gembloux en zijn stadscentrum, Jemeppe-sur-Sambre en zijn Spionnengrot, en tenslotte het kleine landelijke dorpje Boignée in het hart van de gemeente Sombreffe.

Ga naar het Maison du Tourisme of naar het VVV-kantoor van de gemeente om de verschillende boekjes te halen en een potlood om je antwoorden op te schrijven 🙂

Carnet colombier
Carnet grotte Floreffe
Gembloux Carnet enfant cover
Carnet Jemeppe EHOS
Carnet Boignée

Onze Totemus schattenjachten

Totemus zijn gratis online schattenjachten. Concreet zijn het leuke wandelingen waarvan de route je onderweg op je smartphone wordt onthuld zodra je de vragen beantwoordt die je worden gesteld naar aanleiding van wat je onderweg ziet.

Alles wat je nodig hebt is een smartphone en mobiele data, download de Totemus applicatie en maak een account aan (het is allemaal GRATIS). Kies dan een schattenjacht volgens de locatie, en daar ga je! Overal in Wallonië zijn er speurtochten, dus ga op avontuur en ga op zoek naar de totems!

Balâtre en Saint-Martin

In de gemeente Jemeppe-sur-Sambre kunt u terecht voor “Dorpswandeling door Balâtre en Saint-Martin“, twee pittoreske dorpjes die een bezoek waard zijn.

5 km route – Start: Kerk van Balâtre

Boignée

In de gemeente Sombreffe heeft het dorpje Boignée op elke hoek zijn charme behouden. Ga naar “In het hart van het dorpje Boignée” om te genieten van de rust van het platteland en de totempaal te winnen!

3,6 km route – Start: Rue de la Place 126

Grand-Leez

In de gemeente Gembloux neemt “Het verhaal over Grand-Leez…” u mee op ontdekkingstocht naar de molen, verschillende kapellen en de vijver natuurlijk! Een mooie manier om natuur en erfgoed te combineren terwijl je de raadsels oplost 😉 En wat als je van de gelegenheid gebruik maakt om te picknicken?

6,6 km route – Start: Rue de la Place

Soye

In de gemeente Floreffe, waarom trakteert u zichzelf niet op “Op wandel in Soye“? Wij stellen u een route voor die u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp en zijn mooiste hoekje van de natuur, de vijver van Soye, voert. Vergeet je camera niet 😉

5,7 km route – Start: Place de l’Europe

Tamines

In de gemeente Sambreville “Herbeleef de geschiedenis van Tamines” door het bloedbad van 22 augustus 1914 te herdenken en enkele mooie erfgoedverrassingen te ontdekken. Deze stedelijke route is toegankelijk voor kinderwagens en personen met beperkte mobiliteit.

4 km route – Start: Sint-Martinuskerk

Applications de téléphone les agronautes
Wat dacht u van een interactieve wandeling om kennis te maken met de kleine mensen en hun magische wezens in de Faculty of Gembloux Agro-Bio Tech? Pak je smartphone, download de applicatie en maak een leuke wandeling door de botanische tuin, het arboretum en de emblematische plaatsen van de voormalige abdij van Gembloux. Word een Agronaut en verken de levende wereld op zoek naar een beter begrip van ecosystemen. Alleen of in een groep, deze wandeling is geschikt voor kinderen en volwassenen en biedt twee verschillende modi: een interactief verhaal en een spel van raadsels.

Geocaching

Op zoek naar een ongewone, high-tech activiteit?

Gewapend met je smartphone of een GPS, word je een schattenjager en ga je op zoek naar kleine doosjes die door anderen zijn verstopt om een kerk, een opmerkelijk gebouw of een ongewone plek te ontdekken. Je hoeft alleen maar de aangegeven coördinaten te volgen. Een geweldige manier om in de frisse lucht te wandelen en een streek te (her)ontdekken met familie of vrienden! Veel caches bieden geweldige ontdekkingen: het kasteel van Sombreffe, de toren van Floreffe, de RAVeL, enz.